Pompoen voor je hond

Halloween is weer afgelopen. Wat te doen met de pompoen? Gooi het vruchtvlees vooral niet weg maar meng dit lekker door het voer van je hond. Pompoen is namelijk rijk aan vezels en bevat bèta caroteen, magnesium, kalium, ijzer, zink, vitamine A en vitamine C. Eén en al superfood voor jou en voor je hond!

Door de aanwezigheid van grote hoeveelheden vezels en nuttige mineralen kan pompoen helpen bij diarree, constipatie of een maag die van streek is. Mogelijk heeft dit niet alleen te maken met de aanwezige vezels, maar ook met de aansterkende mineralen en antioxidanten zoals bèta caroteen en vitamine C.

Snijd het vruchtvlees in blokjes en breng aan de kook. Daarna even pureren met een staafmixer en klaar is kees. 1 of 2 eetlepels per maaltijd is al voldoende.

Met dank aan Litopet

Onze klanten vertellen

  • Echte zorg! Je kat wordt hier goed maar vooral écht verzorgd, meer dan alleen voeren. Onze Bengaal kreeg hier de aandacht die hij van nature nodig heeft. Op facebook zagen wij tijdens onze vakantie foto's en video's voorbij komen van een zeer tevreden Boef!
    Familie Sluijsma
  • Totale ontzorging voor het baasje en verzorging voor de hond. Met veel vertrouwen brengen we onze hond twee maal per week, en soms iets vaker naar Dierenhotel Abdissenbosch. ook voor de vakantieweken gaat de hond naar het hotel. Hij komt iedere keer vrolijk en goed, gezond ogend weer terug. Net zo graag gaat hij overigens naar het dierenhotel, want telkens als we hem brengen, duurt het hem te lang voordat hij naar binnen mag.
    Kelly, Landgraaf